705

"Tête de Vierge" Didier Mahieu diverse technieken hars potlood (zonder kader 60x40cm) Periode; ca. 2000

Didier Mahieu werd geboren in Jemappes in 1961. Zijn werk laveert tussen verschillende media: schilderen, tekenen, fotografie, film, geluid... De schilderkunst is een uitgangspunt voor de ontwikkeling van een persoonlijke mythologie, zijn verhalen zijn intiem en mysterieus.

De vrouwen die Mahieu schildert zijn geen flamboyante wezens die je woest aanstaren. Meestal wenden ze de blik af, de ogen gesloten. De achtergrond geeft zelden extra duiding bij de werken, waardoor toeschouwers het verhaal zelf moeten aanvullen. Mahieu nodigt hen uit om de – haast transparante – schilderlagen met de ogen af te pellen om tot de kern van hun (kwetsbare) wezen door te dringen.

Didier Mahieu is vertegenwoordigd door verschillende kunstgalerijen en had talrijke tentoonstellingen in België en in het buitenland, met name in New York, Peking, Londen, Istanbul, Tokio, Frankfurt en Rijsel.

Place bid