402

2 houten stoelen in de stijl van Ilmari Topiovaara 2x(h 86cm / b 54cm / d 36cm)

Ilmari Tapiovaara (7 september 1914 - 31 januari 1999) was een Finse ontwerper die bekend stond om zijn meubels en textiel.
Tapiovaara studeerde in 1937 af aan de afdeling Meubelontwerpen van de Centrale School voor Toegepaste Kunsten in Helsinki. Na zijn studie werkte hij als assistent op het kantoor van Le Corbusier in Parijs voordat hij artistiek directeur en ontwerper werd bij Asko Oy, destijds een van de grootste meubelfabrikanten van Finland.

Gedurende zijn lange carrière weigerde Tapiovaara binnen de grenzen van het traditionele meubelontwerp te blijven. Zijn interesses waren net zo breed als zijn talenten en hij ontwierp van alles, van houten sculpturen tot filmposters en graphics, van saunakachels tot bestek en zelfs een draagbare grill. Met de geest van een ontdekkingsreiziger en de ziel van een ambachtsman was hij altijd op zoek naar nieuwe oplossingen om alledaagse voorwerpen te verbeteren.

Place bid