505

Olieverf Jean-Jacques Gailliard (1890-1976) (zicht op Oostende met een vrouwelijk naakt) (38cm x 29cm)

Surimpressionistisch werk van de Belgische kunstenaar Gailliard.

Jean-Jacques Gailliard (Brussel, 22 november 1890 – Sint-Gillis, 17 april 1976) was een Belgisch kunstschilder en graficus. Zijn spiritualistische gerichtheid oriënteerde het werk van die eerste periode naar een symbolisme, in combinatie met een pointillistische techniek.

Tijdens het interbellum werd zijn schilderkunst abstract. Van 1920 tot 1924 verbleef Gailliard in Parijs en had er contacten met talrijke kunstenaars en schrijvers: Isidora Duncan, Pablo Picasso, Jean Cocteau, Eric Satie, e.a. Hij nam vanaf 1922 deel aan het Salon des Indépendants in Parijs.
Rond 1928 keerde hij definitief terug naar een figuratieve schilderkunst, die hij “surimpressionisme” heeft genoemd en die verwees naar de realiteit achter de zichtbare werkelijkheid. Het fantastische element wordt een constante in het schilderij, soms gecombineerd met woorden of teksten. Dit schilderij dateert uit deze periode.

Het werk is aan de voorkant en achterkant gesigneerd.

Het kreeg een volledige opfrisbeurt.

Place bid