506

Originele brief van James Ensor en originele foto van Studio Antony + straatnaambord Ensor (kader 67cm x 47cm)

Een originele handgeschreven brief van James Ensor gericht aan een bevriend kunstenaar Eugeen Achiel Gerbosch (1876-1951). De brief is gesigneerd “James Ensor Ostende decembre 35”.

Inclusief is een originele foto van James Ensor door Studio Antony in Oostende. De persoonlijke vriendschap van Maurice Antony met kunstschilder James Ensor leverde een uitzonderlijke kunsthistorische schat aan foto's op van de meester in zijn dagelijkse omgeving. Op de foto zien we James Ensor achter de piano met op de achtergrond het wereldberoemde schilderij “De intrede van Christus in Brussel in 1889 “dat nu in het Getty museum in Los Angeles hangt.

Afmetingen: kader 67cm x 47cm / straatnaambord 70cm x 20cm

Place bid